If there is a chance of getting young and healthy again, would you hesitate?

There are only natural things,
no synthetics,
no chemicals,
you deserves the best...
to get back your health, beauty and prosperity in life.

I only go natural...

91,jln raja musa mahadi,tmn hillview,, Ipoh,Perak, Malaysia

Monday, July 11, 2011

Kehebatan Manusia

Manusia adalah satu ciptaan unik yang dicipta oleh Pencipta Yang memilki sifat2 keagungan. Manusia yang sempurna begitu unik dengan sifat2 yang unik, kehebatan manusia terserlah kerana ia adalah sebaik2 ciptaan. Apa manusia boleh buat adalah seperti tujuan ia diciptakan.

Rahsia penciptaan manusia adalah Rahsia yang ada di langit. manusia boleh jalankan perintah yang datang dari Penciptanya. Gagal mencungkil kehebatan manusia umpama menggunakan jentera kuasa besar Untuk membuat kerja yang kecil .

Apabila berhubung sesama manusia,jangan lupa sifat manusia. Jangan lupa keunikan manusia. Manusia Ada pancaindera Dan deria, manusia Ada kehebatan, kebijaksanaan, kemanusiaan.

Tetapi manusia boleh saja hilang kehebatannya, kemanusiaannya, keunikannya. M
anusia hilang keberkatan Dan rahmat dari Penciptanya. Kehebatan manusia bergantung sepenuhnya kepada Rahmat Penciptanya. Manusia yang mengamal suruhan dan kesukaan Penciptnya mendapat kekuatan Dan pertolonganNya.

Manusia boleh jatuh lebih rendah dari martabat haiwan Jika mengambil hawa nafsu sebagai pedoman hidup. Jiwa gelisah Dan minda keliru, akhirnya sistem tubuh terjejas menyebabkan Gangguan hormone Dan enzim.

Penyakit berpunca dari dorongan negatif Dan tingkahlaku negatif. Setiap satu sikap negatif yg didorong hawa nafsu akan mengganggu satu fungsi organ atau kelenjar. Tidak satu jenis sakit datang dengan sendiri. Manusia itu sendiri yang mencipta penyakitnya sendiri.

Merawat penyakit dengan falsafah rawatan yang betul dapat menyembuh Dan memulihkan penyakit yang dideritai oleh seseorang manusia. Membawa pesakit kepada senario terbentuknya penyakit adalah satu seni yang dapat memintas penyembuhan, sekaligus membina semula keupayaan semulajadi yang pernah dimilikinya.

Seorang ibu menghadapi masalah anak2 kerap sakit, ibu2 dapat merawat anaknya dengan mengenali masalah anaknya, kadangkala mungkin masakan kegemaran dari air tangan ibu cukup menjadi ubat anaknya. Ibu jangan lupa....anak ibu manusia unik ciptaan Pencipta!

No comments: